Mariska Aanhane
Jouw leefstijl- en vitaliteitscoach

Verwijzers

GLI – CooL programma

De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) is een traject voor mensen met obesitas of overgewicht met als doel gewichtsverlies en een betere kwaliteit van leven. Sinds 2019 wordt de GLI onder voorwaarden vergoed door de basisverzekering zonder dat het eigen risico wordt aangesproken. Het doel van de GLI is een gezondere leefstijl voor de deelnemer met overgewicht door advies en begeleiding bij voeding, beweging en gedrag.


CooL is een GLI. CooL staat voor Coaching op Leefstijl met als centrale thema’s voeding, beweging, slaap en persoonlijke balans en wordt uitgevoerd door één persoon, de CooL-coach. CooL is gericht op gedragsverandering met als doel een gezonde leefstijl bereiken en behouden.

De CooL-coach steunt de deelnemer in het halen van persoonlijke doelen. Tijdens het traject is de deelnemer aan zet en heeft de CooL-coach een ondersteunende rol. De deelnemers gaan aan de slag met het verbeteren van hun leefpatroon om zo een duurzame verandering van leefstijl te realiseren.


Het CooL-programma van 24 maanden omvat 16 groepssessies en in totaal 7 uur individuele contacttijd (waaronder een intake van 1 uur). De huidige leefstijl van de deelnemer is het startpunt van CooL. De regie ligt bij de deelnemer die, ondersteund door de CooL-coach en de groep deelnemers, persoonlijke doelstellingen en bijbehorende acties opstelt. In samenspraak worden acties opgevolgd, zo nodig bijgestuurd en is er aandacht voor gedragsbehoud en terugval.


Inclusiecriteria
• 18+
• BMI tussen de 25 en 30 i.c.m. een grote buikomvang: > 88 cm (vrouwen), > 102 cm (mannen) of
BMI tussen de 25 en 30 i.c.m. co-morbiditeit: (verhoogd risico op) diabetes of cardiovasculaire aandoeningen, artrose of slaapapneu, of
BMI is hoger dan 30, ongeacht buikomvang, ongeacht co-morbiditeit
• Gemotiveerd om aan 2 jarig programma deel te nemen
• Goede beheersing van de Nederlandse taal in verband met inhoud programma


Verwijzen
Patiënten kunnen via VipLive naar Mariska Aanhane, Aanhane Lifestyle Coaching en Advies worden verwezen.

  • Verwijzing naar het GLI CooL programma
  • Vul de verwijsreden in: BMI tussen 25 - 30 i.c.m. een grote buikomvang of co-morbiditeit. Óf BMI boven de 30
  • En vermeld de hulpvraag: hulp bij gezondere leefstijl, afvallen etc.


Meer informatie
Informatie over CooL van Loket gezond leven: Klik hier
Informatie over de Gecombineerde leefstijl interventies Loket gezond leven: Klik hier


Mijn CooL flyer voor de deelnemer kun je hier bekijken of hier downloaden.


Klik hier voor de CooL flyer, die ontwikkeld is door Expertisecentrum Leefstijlinterventies in samenwerking met Studio Ronald van der Heide. De flyer is een visuele weergave van het volledige CooL-programma van twee jaar waarin de kernelementen van CooL terugkomen.


Nog vragen?
Neem dan gerust contact op. Dit kan telefonisch of via e-mail.

Ik help u graag verder.


 
 
 
E-mailen
Bellen
LinkedIn