Mariska Aanhane
Jouw leefstijl- en vitaliteitscoach

CooL

Wat is CooL?
CooL staat voor Coaching Op Leefstijl en is een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) voor volwassenen met overgewicht (en aanvullende risicofactoren) of ernstig overgewicht. Het programma duurt 2 jaar en bestaat uit een basisprogramma van 8 maanden en een onderhoudsprogramma van 16 maanden. Beide programma-delen bestaan uit 8 groepsbijeenkomsten van elk 90 minuten met daarnaast 3,5 uur aan individuele gesprekken.

Doel?
Een gezondere leefstijl voor de deelnemer met overgewicht door advies en begeleiding bij voeding, beweging en gedrag. Het is een traject waarin de deelnemer zich inzet voor gewichtsverlies en een betere kwaliteit van leven.

Stap voor stap aan de slag!
De aanpak is gericht op het stapsgewijs aanpassen van het leefpatroon van de deelnemer en op het bereiken van een duurzame verandering van de leefstijl in zowel motivatie als gedrag.

Tijdens het traject ligt de regie bij de deelnemer zelf en heb ik, als leefstijlcoach, een ondersteunende rol. Ik ondersteun je in het halen van persoonlijke doelen.

Belangrijke thema’s zijn voeding, beweging, slaap en persoonlijke balans. Onder persoonlijke balans vallen onderwerpen zoals: zingeving, stress, energiemanagement, timemanagement, vitaliteit en ontspanning.


Klik hier voor de CooL flyer, die ontwikkeld is door Expertisecentrum Leefstijlinterventies in samenwerking met Studio Ronald van der Heide. De flyer is een visuele weergave van het volledige CooL-programma van twee jaar waarin de kernelementen van CooL terugkomen.


Klik hier voor de CooL flyer waarin alle informatie goed op een rijtje staat.

Wanneer mag je meedoen?

Je kunt je aanmelden voor het CooL-programma als je:
• 18 jaar of ouder bent,
• overgewicht hebt (een BMI tussen 25 en 30) en daarnaast slaapapneu of artrose of een vergrote buikomvang of een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten hebt,
• of als je ernstig overgewicht hebt (een BMI van meer dan 30)

Wil je weten wat jouw BMI is? Dan kun je deze calculator van het voedingscentrum gebruiken.

Hoe kun je meedoen?
Wil je ook een betere kwaliteit van leven en weer je stralende zelf worden?


Zet jouw eerste stap: ga voor een doorverwijzing voor CooL naar jouw huisarts of praktijkondersteuner.

Voordat we een eerste gesprek hebben, heb ik de verwijzing van je arts nodig.

Het leefstijlprogramma CooL wordt door alle zorgverzekeraars vanuit de basisverzekering geheel vergoed, zonder aanspraak op je eigen risico.

Wat verwacht ik van jou?
Deelname aan CooL is kosteloos, maar ik verwacht van jou dat je bij alle sessies aanwezig bent en tussendoor aan de slag gaat met de doelen die je samen met mij hebt bepaald.

Wie mag het CooL programma uitvoeren?
Het CooL-programma mag worden uitgevoerd door een hbo-opgeleide professional die voldoet aan de competenties van de leefstijlcoach. Ik heb een geaccrediteerde opleiding tot leefstijlcoach en ik sta ingeschreven bij het kwaliteitsregister van de beroepsvereniging BLCN.


Met mijn CooL - jaarlicentie ben ik bevoegd om een groep te begeleiden.


Wanneer en waar?

De aankomende groep die start op dinsdag 18 juni 2024 is VOL. De volgende groep start op dinsdag 1 oktober 2024. De bijeenkomsten vinden plaats in Noordwijk. Per groep kunnen er maximaal 14 personen deelnemen. Let op: vol = vol. Elk kwartaal start er een nieuwe groep.


Wil je als eerste op de hoogte zijn van mijn data? Stuur mij een bericht en ik houd je op de hoogte.


Meer informatie?
Voor meer informatie kun je uiteraard vrijblijvend contact met mij opnemen of mijn flyer downloaden.

Voor een verwijzing kun je bij je huisarts of praktijkondersteuner terecht.


Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan


 
 
 
E-mailen
Bellen
LinkedIn